Carrito  

Sin títulos

Transporte 0,00 €
Total 0,00 €

Carrito Confirmar


La casa com objecte industrial (eBook)

La casa com objecte industrial (eBook)
Eugeni Boldú

Más detalles

6,15 € IVA incluido

Disponible SI

Añadir al carrito

SINOPSISL’any 1907 es funda a Alemanya el Deutsche Werkbund, amb la intenció última de situar la incipient indústria alemanya a un nivell suficient per a la conquesta dels mercats exteriors. A partir d’aquí i de manera insistent durant el primer terç del segle passat la formulació de la casa entesa com a objecte industrial no deixa de tenir gran quantitat d’adeptes, d’aportacions i d’experiments, amb propostes plantejades de manera molt diversa responent a les preocupacions del lloc i del moment concret de cada cas. Es pretén entendre per una banda els principis teòrics en els que es fonamenta, la seva estreta relació amb l’arquitectura moderna i la seva posterior evolució en els escenaris principals des del punt de vista cultural del segle XX: Europa primer, i els Estats Units, després. Per altra banda s’analitzen els motius del fracàs d’aquells plantejaments. Es tracta de veure precisament aquells factors que, probablement per les circumstàncies del moment, no es podien plantejar d’altra manera i que, de fet, han incidit negativament en la seva aparentment lògica evolució dirigint-la cap una via sense sortida. 

 


 

ÍNDICE

 

INTRODUCCIÓ


PENSAMENT ARQUITECTÒNIC I PREFABRICACIÓ

Art, Artesania i Industria
Primers plantejaments: el protorracionalisme alemany
Estandardització versus art
El problema de l'habitatge i el creixement urbà

 

La Bauhaus
Els inicis
Primers experiments
Els resultats

 

L´Aportació de Le Corbusier
Art i tècnica
Un nou esperit
La màquina d´habitar


 

El cas americà
Les Portables Houses

El canvi de segle
Frank Lloyd Wright
De l'èxode europeu a la Depressió
Incidència de la segona guerra

 

Rússia
Les propostes de la Revolució
Pragmatisme i control

 

Espanya i Catalunya
Un altre món, unes altres necessitats
La presència del racionalisme a Catalunya
Els anys del Congrés Eucarístic
La Obra Sindical del Hogar
Darrers intents


NOTÍCIES D´UN FRACÀS

Les experiències
La Haus am Horn
La Weissenhof Siedlung
Els habitatges EXAS
Kuadraflex - Kubeflex

 

Els Factors
La ciutat industrial
L’existenzminimum
El lloc
El cotxe, l’avió, el vaixell, el tren i la casa
El refugi
El sistema constructiu
L’arquitecte artesà
 

 

SOBRE EL AUTOR

 

Eugeni Boldú:

Arquitecto por la Universidad Politécnica de Cataluña y Doctor en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona. Es profesor de Diseño Industrial del Departamento de Diseño e Imagen de la Universidad de Barcelona desde el año 1989. Profesor de Diseño Industrial de la Escuela Elisava de Barcelona desde el año 1986 hasta 1995. Profesor del Doctorado "Recerca en Disseny" desde el año 2001 hasta el 2003 y actualmente es coordinador del Laboratorio de Proyectos en Diseño en la Facultad de Bellas Artes de Barcelona y profesor del Máster UB "Tipografía: disciplina y usos".

Ha participado en la redacción de numerosos proyectos de viviendas unifamiliares y plurifamiliares, así como proyectos de obra pública como escuelas, bibliotecas y centros sanitarios. En 1992 participa, bajo la coordinación del Dr. Javier Ruiz Collantes, en la redacción del libro "Las profesiones del diseño" de la Editorial Planeta, editado en octubre de 1992, con la redacción de los capítulos "El diseñador industrial" y "El diseñador de interiores". Ha publicado numerosos artículos en revistas.


  • Idioma: Catalán
  • eBook / Libro Electrónico: Formato Descarga PDF (2,5 MB)
  • Páginas: 197